Dutch Pride Shilohs Presents:
Het Feylin/Boeke/Gandor nest!
Locatie Nederland


Dit nest is voor deze zomer gepland, waarschijnlijk worden de pups in september/oktober geboren. De pups uit deze combinatie mogen dan in november/december naar hun baasjes.

Dit zullen de eerste outcross pups binnen de ISSA/SSCN zijn om de gezondheid en levensduur van onze Shiloh Shepherds te verbeteren. We zijn er super enthousiast over!
Je kunt meer over dit project lezen en waarom we dit gaan uitvoeren op onze pagina’s over genetische diversiteit, te vinden onder het kopje gezondheid hier op deze site. https://sscn.nl/issas-shiloh-shepherd-genetische-diversiteit-project/

Alle pups van Boeke in dit nest zullen zwart zijn en in meer of mindere mate een gekrulde vacht hebben. Gezien de goede gezondheid en het temperament achter de lijn van Boeke en het prachtige temperament van Feylin, geloven we dat deze pups uitstekende gezinshonden worden. Alle pups in dit nest zullen DNA-getest worden op genetische diversiteit. Een paar pups van dit nest zullen worden gekozen om te worden terug gefokt op onze Shiloh Shepherds waardoor we een toevoeging van verse genen krijgen die zo noodzakelijk is.

We zijn op zoek naar kopers voor deze pups die ons willen helpen complete gezondheidstesten te doen, dit geldt voor alle outcross pups in dit nest. In het outcross programma is het heel belangrijk om precies te weten wat we in de genenpool introduceren. Omdat deze outcross pups van Boeke extreem belangrijk zijn voor ons ras en wij de baasjes die zo’n pup willen kopen omdat zij ons ras willen helpen, zal de vereniging een groot deel van de kosten van de gezondheidstesten voor de outcross pups voor haar rekening nemen.
Dit zullen vrolijke, energieke, speelse pups zijn, dus we zijn op zoek naar actieve gezinnen die graag leuke trainingen met hun hond willen doen, zoals behendigheid, flyball, hoopers, enz.

Daarnaast zal Feylin ook gedekt worden door een Shiloh-reu, genaamd Gandor. Dit is in overleg en met toestemming van de ISSA/SSCN. Gandor is een heel gezonde reu en een makkelijke hond die los tussen de kippen loopt, goed met katten kan en lief is bij kinderen. De pups van Gandor zullen geen zwarte vacht hebben.

We hebben besloten een dubbele dekking met twee reuen te doen in de hoop van beide pups te krijgen. Dit zou twee voordelen hebben:
1. we zijn er dan zeker van dat we voor alle outcross pups een goed thuis kunnen vinden,
2. twee keer zoveel diversiteit voor de genenpoel in één nest.

Wij nemen als fokkers de kosten voor onze rekening voor de DNAtest om diversiteit te bepalen en tevens voor het bepalen welke van de beide reuen de vader van een pup is.
Neem voor meer informatie over gezondheidstesten, prijzen, de ouders van dit nest of beschikbaarheid van de pups, contact met ons op met info@dutchprideshilohs.com of info@shilohshepherds.nl