Chica – Hugo outcross

In 2018 hebben wij een outcross gedaan  met een reu die geen herder is. Daaruit zijn vijf heerlijke pups geboren. Deze honden zijn gekeurd op vele gezondheidsaspecten, bouw en karakter. Reutje oranje, luisterend naar de naam Hugo, is uitverkoren om te zorgen voor de volgende generatie. Hij mag Shiloh Shepherd teefje Chica dekken zodra ze loops wordt. Hugo is zelf ook 50% Shiloh Shepherd. De pups van Hugo en Chica zullen 75% Shiloh Shepherd / 12,5% Grote Poedel / 12,5% Wetterhoun zijn. De eigenaren van deze pups worden volledig begeleid en zullen verschillende gezondheidstesten moeten laten doen bij hun hond. Net als we bij de kopers van een Shiloh pup verwachten. Daarmee vergaren we veel kennis en kunnen steeds betere/gezondere honden fokken. En ….. als eigenaar van zo’n pup werk je mee aan de opbouw van het ras, wat op zich al eeuwige roem betekent natuurlijk. 😉 Voor meer informatie over de start van dit project, zie deze website: outcross-project-shiloh-shepherd

De aanstaande ouders hebben elkaar al even ontmoet en vinden elkaar erg leuk!

Wat de eigenaren zeggen over Chica

Wij ervaren Chica als een lieve, leuke, gevoelige hond. Ze houdt erg van knuffelen en is sociaal naar mens en dier. Ze is gek op kinderen, als de kleinkinderen komen is ze heel enthousiast en blij. Ze kan dan wel eens te enthousiast zijn, maar inmiddels weten wij en onze kleinkinderen ermee om te gaan. Ons kleinkind van 5 is helemaal gek van haar. 

We hebben haar niet aangeleerd om te spelen met een stok of bal. Chica vindt het erg leuk om heel hard te rennen met een andere hond achter zich aan. Ze kan best hard! 

Grote honden kan ze soms spannend vinden, daar loopt ze met een grote boog omheen. Verder houdt ze ook niet van opdringerige reuen, daar loopt ze voor weg.

Thuis leeft ze in een grote tuin en is heel waaks. 

Ons weet ze precies te bespelen wanneer ze eten wil of naar binnen wil. Ze kan daarin best dwingend zijn. 

Ik speur met haar. We doen zowel detectie speuren, als personen opzoeken, dat vinden we allebei erg leuk om te doen!

Chica krijgt altijd heel veel complimenten als ik met haar ergens ben. Ze is erg makkelijk. We hebben een camper en gaan daarmee op pad en dat vindt ze helemaal prima! 

O ja, als ze gaat liggen of als je haar aait kreunt ze erbij, alsof ze zeggen wil, dat is lekker. Ze ziet er dan heel tevreden uit.

Wat de eigenaren vertellen over Hugo

Wij hebben heel bewust gekozen om een ‘outcross Shiloh’ te nemen naast onze ‘echte’ Shiloh Ziva. Voor een groot deel omdat er de genen inzitten van een Koningspoedel. Maar de belangrijkste reden voor ons is geweest dat wij het heel belangrijk vinden om de genenpool van de Shiloh Shepherd gezond te houden. En hoewel Hugo qua uiterlijk absoluut nog niet op een Shiloh lijkt zullen zijn nakomelingen dit alweer een stuk meer doen. Als je over een paar jaar naar zijn kleinkinderen kijkt zal je weer de ‘vertrouwde’ Shiloh Shepherd zien. Dit betekent o.a. dat de kans op vervelende ziektes zoals bijvoorbeeld kanker minder zal voorkomen.

Hugo ca 67 cm schofthoogte en weegt zo’n 36 kilo. 

Hij heeft weinig ondervacht. Met borstelen en kammen ben je zo klaar. Zijn vacht is niet klit-gevoelig. Het enige nadeel…… na een kwartier kun je niet meer zien dat hij is gekamd en is hij weer vervallen in zijn Beatles uiterlijk. 😉 Hugo is van nature een vrolijke hond en deze vrolijkheid staat altijd aan. Geef je hem geen aandacht dan gaat hij rustig met een speeltje spelen en vermaakt hij zichzelf prima. Zodra hij in de gaten heeft dat je zijn aandacht hebt dan is het feest. Lopen, spelen bedenk maar een activiteit en Hugo gaat ervoor. Hij vindt het leuk om samen met ons dingen te doen. Gehoorzaamspelletjes zijn 10 minuten leuk maar dan gaan we weer wat anders doen. Hij is niet moe te krijgen. Maar ondertussen luistert hij bijzonder goed. Zit, af, hier, blijf, wacht etc. één commando is genoeg. In Hugo zien we duidelijk het graag voor de baas willen werken karakter terug en dat vinden we wel heel fijn. Knuffelen is Hugo zijn grootste hobby. Hij kan uren aan je voeten zitten als je hem maar kriebelt. Visite is eigenlijk altijd een geweldig slachtoffer, Hugo legt zijn kop op schoot, kijkt met zielige ogen de visite aan en het grote kriebelfeest kan beginnen. Tja, en als ze dan zeggen dat Hugo weg moet, maar ze met hun handen iets anders zeggen heeft hij een top tijd.

De karakterverschillen tussen Ziva en Hugo zijn best wel groot. Ziva vindt mensen spannend, Hugo vindt iedereen leuk. Ziva is terughoudend, Hugo nooit. Ziva is rustig, Hugo ook als het moet maar anders altijd aan. Hugo is een pretletter, altijd vrolijk en goed gemutst, Ziva kan wel eens humeurig zijn en heeft veel meer behoefte aan rust. Hugo is heel vocaal, blaft er lustig op los als hij opgewonden is of iets spannend vind, Ziva hoor je zelden blaffen.

Maar wat zijn we blij met onze honden. We hopen er nog heel lang van te mogen genieten.

Hugo zal binnen afzienbare periode voor nakomelingen mogen zorgen en wat kan ik daar naar uitkijken! Schroom niet om ook voor een outcross hond te kiezen, je helpt het ras er enorm mee en bovendien heb je er een geweldige hond aan.

Hoe het technische verhaal met een outcross hond werkt gaat te ver om hier uit te leggen maar mocht je interesse hebben hoe e.e.a. werkt, of heb je interesse in een pup, neem dan contact op via https://jewelshilohs.nl/contact