Lynna – Maddox (najaar 2023)

De dekking van Lynna en Maddox moet nog gepland worden.

Lynna

Lynna is een stabiele Shiloh. Ze is gehecht aan haar eigen gezin en toont dat met enthousiaste begroetingen en veel tijd voor knuffels. Als ze kriebels op haar buik of achter haar oren krijgt, gaat ze daar goed voor liggen. Naar vreemden toe is ze heel open, als ergens een aai te halen is komt ze graag even kijken. De interesse duurt dan niet heel lang, ze gaat snel weer haar eigen gang.

Ze is niet bang voor andere grote dieren (schapen, koeien, paarden), maar eerder in ze geïnteresseerd. Met katten op haar pad of erf heeft ze weinig, die moeten vooral uit de buurt blijven. Lynna is open naar andere honden en kan ze soms ook wat uitdagen tot een spelletje als ze daar in mee willen. Tegenover groepjes andere honden is ze dan weer wat voorzichtiger en kijkt ze eerst eens wat ze van haar willen.

Verkeer, nieuwe situaties of vreemde geluiden doen haar weinig. Als we met haar wandelen, loopt ze meestal fier rechtop (behalve als er veel gesnuffeld moet worden) en neemt de omgeving in zich op. Soms staat ze stil om eens goed rond te kijken, als pup deed ze dat ook regelmatig.

Lynna heeft graag dat er wat leuks gebeurt op een dag, zoals een lange wandeling of spelen met een andere hond. Als ze het saai vindt in huis, komt ze aandacht vragen en biedt ze soms een speeltje aan om mee te spelen. Toch ligt ze een groot gedeelte van de dag rustig op een plekje waar ze iedereen goed in de gaten kan houden, zeker ’s avonds.

Lynna heeft een schofhoogte van 67cm en een gewicht van 32kg.

Lynna als pup
Lynna als pup
Lynna volwassen
Lynna volwassen

Maddox

Maddox is een lieve, nieuwsgierige, en beschermende hond, die bij losloopwandelingen goed met andere honden overweg kan, zowel grote als kleine honden, maar zal ons nooit uit het oog verliezen.

Ook aangelijnd gaat het goed, loopt meestal een aantal meters voor ons uit, snuffelt veel en houdt de omgeving in de gaten.
Af en toe wil hij nog wel eens achter een wegrennende kat aan gaan maar komt heel snel weer bij je terug.
Thuis kan hij goed overweg met de meeste van onze katten, een aantal van onze oudere katers gaat hem echter liever uit de weg (vinden hem te log). Met passerende fietsers en auto’s of andere mensen gaat het ook prima.

Het is een gevoelige hond, die bij stemverheffing al onder de indruk is. Met zachte hand en consequent blijven gaat het prima.
Hij kan heel goed alleen zijn en ligt ook vaak in de tuin te slapen. Autoritjes zijn ook geen probleem.
Het is echt een knuffelbeer, het liefst zou hij op je schoot willen liggen, maar met een schofthoogte van 83 cm en een gewicht van 64 kg gaat dat helaas niet.

Maddox als pup
Maddox als pup
Maddox volwassen
Maddox volwassen