Shiloh wandeling 29 oktober vanaf 13 uur in Chaam > Meer info.

Susi – Aron (voorjaar 2023)

Susi en Aron zijn volledig getest volgens de regels van ISSA.

Op 17 april zijn 8 puppy’s geboren 5 teefjes en 3 reutjes.
Alle puppy’s zijn inmiddels geplaatst.

Susi

Susi is bijna 4 jaar oud. Haar hoogte is 74 cm en ze weegt 42 kg

Susi was 15 weken toen ze bij mij kwam. Ze is in Canada geboren en kwam, toen ze 15 weken was, met het vliegtuig naar Nederland. 

Vanaf het moment ze bij mij thuis kwam, was ze op haar gemak. De kennismaking met de andere honden doorstond ze met vlag en wimpel. Ze heeft een geweldig karakter, is zelfverzekerd, vrolijk en enthousiast. Ze moet nog steeds geremd worden als er mensen komen, anders kan ze wel eens te enthousiast zijn. 

Als je haar roept komt ze meestal gelijk aangerend: wat gaan we doen? 

Ondeugend kan ze ook zijn met haar “partner in crime” Ylva. Als ze naar buiten gaan kijkt ze altijd om of haar partner mee gaat om naar de paarden te rennen. 

Wandelen vindt ze heerlijk. Net als de meeste Shilohs gebruikt ze vooral haar neus tijdens de wandelingen. Speuren is dan ook één van de favoriete sporten van de Shilohs! 

Ze maakt vanwege haar grootte en haar uitstraling veel indruk op mensen. 

Met de meeste andere honden kan Susi goed overweg. Thuis is Ylva haar favoriet, zij kunnen heerlijk samen ravotten en ondeugd uithalen.

Na een lange dag vol hondenavonturen ligt Susi net als mijn andere Shilohs heerlijk te slapen.

Aron

Ik ben Aron en bijna 4 jaar oud, mijn hoogte is 75 cm en ik weeg 43 kg.

Oud genoeg om vader te worden zeggen ze en tijd om mezelf voor te stellen.

Ik ben gek op buiten lopen, heerlijk mijn neus in de wind, lekker alles ruiken en de wind door m’n haren. Snuffelen vind ik geweldig! Heerlijk met mijn neus over de grond heen om de natuur op te snuiven. Waar ik woon hebben ze veel weiland met veel hazen, geweldig! Heerlijk die springende dingen over het land, helaas zijn ze altijd te snel voor me, anders had ik er wel één gevangen voor m’n baasje. Trouwens konijnen en katten laat ik altijd met rust hoor.

Ik kan lekker eigenwijs doen en iemand aankijken met een blik van, ik doe het lekker toch niet. Soms word ik draak genoemd, omdat ik nog steeds een schoen of een sok kan af pakken en daarmee de kamer rond rennen. Zo leuk om een sok te pakken en die ergens anders neer leggen. Vaak leg ik hem dan in m’n mand neer, want daar zoeken ze toch niet. 

Als ik andere honden tegenkom, ben ik eigenlijk wel kieskeurig wie ik leuk vind en met wie ik speel, veel honden blaffen naar me terwijl ik helemaal niks heb gedaan. Ik geef dan een grote donkere blaf terug en je ziet de andere hond afdruipen. Ik heb twee dikke matties, twee labradors waar ik het goed mee kan vinden en lekker kan scheuren over het weiland. Als ik weer thuis ben en de achterdeur open gaat, wil ik vaak nog niet naar binnen. Ze kunnen roepen wat ze willen, maar ik kom dan lekker toch niet. Ik ga lekker in het gras liggen en kijk naar binnen wat ze aan het doen zijn. Tot de deur open gaat en de big chief in huis mijn naam roept, dan kom ik heel snel, want naar hem kan je beter wel luisteren. 

Ik ben gek op kinderen en ze mogen alles met me doen, heerlijk als ze me aaien, of bij me komen liggen, ik kan dan helemaal wegdromen. 

Binnen ga ik graag onder de gordijnen liggen. De gordijnen liggen dan op mijn hoofd en vallen als een soort sluier over mijn rug heen. Ik doe dan ook nog even lekker deftig door mijn voorpoten te kruisen en rond te kijken. Mijn baasjes vinden dat geweldig om te zien.

Als kleine kinderen mij zien roepen ze vaak: “kijk mama een wolf”! Ik zie er dan wel uit als een wolf, maar van binnen voel ik me niet zo. Als mijn baasjes soms hun stem verheffen omdat ik niet luister, dan vind ik dat heel erg en wil ik het gelijk goed maken met ze. 

Ik kan wel zeggen dat ik een heel relaxed leven heb, veel liefde krijg, leuke dingen doe en gewoon kan zijn wie ik ben. Lekker eigenwijs dus.