Susi – Viggo outcross

De outcross Susi (Shiloh) x Viggo (Saarloos wolfhond x Elandhond) staat dit voorjaar op het programma. De pups die uit deze combinatie geboren worden noem je de F1 en zijn 50 % Shiloh. Hieronder meer informatie over beide honden:

Viggo is 50% Saarloos Wolfshond en 50% Noorse Elandhond. Viggo is een outcross van de Saarloos, waardoor al veel bekend was over zijn voorouders voor wat betreft gezondheid en karakter.

Viggo voldoet aan alle gezondheidseisen en heeft een fijn karakter, ook heeft al gedekt. Hij is gebruikt met een Saarloos Wolfshond teef en heeft voor F2 nakomelingen gezorgd voor de Saarloos. Zijn nakomelingen hebben ook een vriendelijk karakter en zijn mensgericht.

Omdat Viggo genetisch gezien interessant is en daarnaast het voordeel heeft dat hij al meer op een herder lijkt, waardoor we eerder het Shiloh type terug zullen zien, zal Viggo als derde outcross reu gebruikt worden door de International Shiloh Shepherd Alliance om de genetische diversiteit van ons ras te vergroten.

Viggo zal dit voorjaar gebruikt worden met Susi, ook zij voldoet aan de gezondheidseisen en heeft een heerlijk karakter.

Viggo 52 cm
Susi is 74 cm