Heel af en toe wordt een Shiloh als herplaatser aangeboden. Wij vragen de eigenaar of het gastgezin dan om de hond te beschrijven.  

LUNA

Luna wordt opgevangen door een gastgezin. Ze verblijft bij Linda, die de Shiloh reu Utah heeft. Zij schrijft het volgende over Luna:

“Eind november belde de fokker van Luna (Lilian van Jewel Shilohs) of ik tijdelijk een Shiloh wilde opvangen. Ze was toen 8 maanden oud, een teefje in de bijzondere Buff kleur. In eerste instantie denk je dan aan een witte herder, maar een herder kenner ziet gelijk dat het een ander ras moet zijn: een Shiloh Shepherd!

Deze uitzonderlijke lieve, grappige dame is graag in gezelschap van mensen en kan goed met kinderen overweg. Luna vindt wandelen heerlijk, ze kan mee in de auto en is al een paar keer mee naast de fiets geweest. Ze kan goed alleen thuis zijn. Gezien haar leeftijd is het natuurlijk nog wel een ondeugende puber, die graag iets pakt en er dan lekker mee naar haar kleedje loopt.

Toen Luna bij mij in huis kwam was ze erg onstuimig en onbegrensd, in het begin ben ik alleen maar veel gaan wandelen. Ik heb haar geleerd dat ze moet zitten wanneer we gaan wandelen, dat ik als eerste de deur door ga, dat ze moet wachten als de achterbak open gaat en dat ze niet mag blaffen als ze een hond of iets vreemds ziet. Ze moest echt wennen aan andere honden, die vond ze spannend. Ze was gewend daarnaar te blaffen om over haar angst heen te komen. Gelukkig is ze goed trainbaar en is ze daarin al goed vooruit gegaan. Luna heeft een baas nodig die haar helpt om dit gedrag  te voorkomen, die haar duidelijke leiding geeft en geruststelt.”

Het gezin waar Luna vandaan kwam was erg verdrietig dat ze afscheid van haar moesten nemen. Het ging niet samen met de katten. Luna kan dus niet geplaatst worden bij een gezin waar ook katten in huis zijn.

Het zou mooi zijn als er iemand zou komen om Luna een nieuw thuis te geven en verder met deze fantastische hond aan de slag te gaan. Speuren of SAR training zou ze heel leuk vinden. Als je denkt dat Luna de hond is die bij jullie past en je haar graag beter wil leren kennen, neem dan contact op met Lilian:  lcieraad@gmail.com.