Cha’tima / Duke

Met gepaste trots kondigen wij de geplande dekking aan van:
Het Cha’tima / Duke nest!
Locatie Nederland

DPS-Skaya’s Luv at First Sight (Cha’tima)
Cha’tima is een mooie vrouwelijke Shiloh dame die samenleeft met twee Saarloos Wolfhond heren. Zij is sociaal en niet snel van haar stuk te brengen, een stoere meid die wel van een potje worstelen met de mannen houdt. De naam Cha’tima betekent ‘The Caller’ wat goed bij haar past, want ze is heel waaks. Met zoekspelletjes kun je haar altijd blij maken. Ze is een echte speurneus, maar kan prima loslopen tijdens wandelingen. Het contact met andere honden gaat ook perfect

Duke Darius of Dutch Pride (Duke)
Duke is een gemakkelijke hond met een vrolijk karakter, die altijd in is voor een spelletje. Hij is onze tweede hond en vanaf het begin dikke maatjes met Juno, onze eerste Shiloh (Shima/Tibor, 2011). Als pup was hij heel nieuwsgierig. Ieder klein miertje, torretje of ander insect moest uitgebreid besnuffeld worden en wandelingetjes duurden dan ook meestal langer dan verwacht. Ook was hij opvallend zelfstandig. Hij ging rustig buiten liggen slapen, ook als verder iedereen binnen was. Wel in de schaduw, want een zonaanbidder was hij toen al niet.
Hij is inmiddels vijf, maar door zijn vrolijke aard lijkt hij soms net nog een pup. Dan wel een van ruim 50 kilo. Door zijn zachte aard is hij aanvankelijk wat terughoudend naar vreemden, maar nadat ze besnuffeld zijn, ploft hij weer ergens neer om verder te slapen. Onze kat Frank vindt hem een LEO (lomp en onbenullig:-). Duke probeert hem nog wel eens tot een spelletje te verleiden door hem een zetje te geven met zijn voorpoot. Zoals dat gaat met katten is Frank dan “not amused” en hij heeft dan ook besloten Duke zoveel mogelijk te negeren.
Ook met wandelen is Duke erg gemakkelijk, zowel aan de riem als los. Naar voetgangers, fietsers, auto’s e.d. kijkt hij niet om. Wel is hij altijd geïnteresseerd in andere honden, vooral als ze voor een spelletje te porren zijn. Op zandpaden en in het bos loopt hij dan ook vaak gewoon los, waarbij hij ons goed in de gaten houdt. Alleen voor een wegschietende haas wil hij nog wel eens een sprintje trekken, maar dan heeft hij binnen 100 meter zijn ‘zelfbeheersing’ weer terug.
Duke is, kortom, een heerlijke hond en wij hadden ons geen leuker maatje voor onszelf, onze kinderen en Juno kunnen voorstellen.