Feylin / Duke

Dit wordt Feylin’s laatste nest.

De reu is Duke, hij is een langhaar (plush) De pups van hem en Feylin zullen allemaal langhaar (plush) zijn.

Update 02-02-2020

Begin januari is Feylin gedekt door Duke. Na vier weken hebben we een echo bij de dierenarts laten maken en we zijn erg blij te kunnen melden dat Feylin inderdaad drachtig is.

Feylin kennen jullie natuurlijk wel van mijn foto’s en velen hebben haar al eens in het echt ontmoet. Duke is een zoon van onze teef Zanthe die vorig jaar overleden is.

Alle pups van dit nest zijn gereserveerd.

At the beginning of January, Feylin was bred by Duke. After four weeks we went to the vet for an ultrasound and we are very happy to report that Feylin is indeed pregnant.

Of course you know Feylin from my photos and many have already met her in real life. Duke is a son of our bitch Zanthe who passed away last year.

All puppies from this litter are reserved.

DPS-Guardian’s Feylin Fly To Me (Feylin)

Wat de eigenaar zegt over Feylin:

Feylin is een vriendelijke, erg speelse hond. Haar hobby is voetballen. Dat doet ze door, met een speeltje in haar bek, met haar neus tegen een bal te duwen. Ze kan de bal dan heel gericht naar me toe manoeuvreren in de hoop dat ik hem weer wegschop.

Tijdens een losloopwandeling, negeert ze de andere honden meestal en gaat liever zelf wat rondsnuffelen, maar houdt ons daarbij zeer goed in de gaten. Ze kan goed met zowel grote als kleine honden overweg en ook de kleinkinderen zijn veilig bij haar. Het ‘ergste’ dat gebeurd is, is dat haar staart tijdens het kwispelen in het gezicht van onze kleindochter kwam. Feylin is een hond die je wel consequent maar met zachte hand moet begeleiden. Een luide boze stem raakt ze behoorlijk van onder de indruk en is dus ook eigenlijk nooit nodig bij haar. Vriendelijk vragen volstaat. Luistert ze niet meteen, dan is een teleurgestelde klank in mijn stem al voldoende om haar weer bij de les te krijgen.”

Beide honden zijn ongeveer 75 cm schofthoogte en wegen zo’n 50 kilo. Ze hebben de volgende testen ondergaan die door de International Shiloh Shepherd Alliance verplicht worden gesteld:

  • Holtertest (hart)
  • Heupen röntgenen via PennHip methode
  • Ellebogen röntgenen
  • DNA diversiteit onderzocht via UC Davis
  • Feylin is getest op DM en vrij bevonden, Duke is ‘Free by parentage’ (beide ouders zijn vrij)
  • Temperament Test

Uiteraard zijn beide honden volledig gezond verklaard en geslaagd voor hun temperament test.

Alle pups zijn gereserveerd.

Duke Darius of Dutch Pride (Duke)

Wat de eigenaar vertelt over Duke:

“Duke is een gemakkelijke hond met een vrolijk karakter, die altijd in is voor een spelletje. Hij is onze tweede hond en vanaf het begin dikke maatjes met Juno, onze eerste Shiloh (Shima/Tibor, 2011). Als pup was hij heel nieuwsgierig. Ieder klein miertje, torretje of ander insect moest uitgebreid besnuffeld worden en wandelingetjes duurden dan ook meestal langer dan verwacht. Ook was hij opvallend zelfstandig. Hij ging rustig buiten liggen slapen, ook als verder iedereen binnen was. Wel in de schaduw, want een zonaanbidder was hij toen al niet.

Hij is inmiddels ruim vijf, maar door zijn vrolijke aard lijkt hij soms net nog een pup. Dan wel een van ruim 50 kilo. Door zijn zachte aard is hij aanvankelijk wat terughoudend naar vreemden, maar nadat ze besnuffeld zijn, ploft hij weer ergens neer om verder te slapen. Onze kat Frank vindt hem een LEO (lomp en onbenullig:-). Duke probeert hem nog wel eens tot een spelletje te verleiden door hem een zetje te geven met zijn voorpoot. Zoals dat gaat met katten is Frank dan “not amused” en hij heeft dan ook besloten Duke zoveel mogelijk te negeren.

Ook met wandelen is Duke erg gemakkelijk, zowel aan de riem als los. Naar voetgangers, fietsers, auto’s e.d. kijkt hij niet om. Wel is hij altijd geïnteresseerd in andere honden, vooral als ze voor een spelletje te porren zijn. Op zandpaden en in het bos loopt hij dan ook vaak gewoon los, waarbij hij ons goed in de gaten houdt. Alleen voor een wegschietende haas wil hij nog wel eens een sprintje trekken, maar dan heeft hij binnen 100 meter zijn ‘zelfbeheersing’ weer terug.

Duke is, kortom, een heerlijke hond en wij hadden ons geen leuker maatje voor onszelf, onze kinderen en Juno kunnen voorstellen.”