Update 15 april:

Alle pups van dit nest zijn gereserveerd.

Ga naar het Blog

Update 24 maart:

Hoera!

Op woensdag 20 maart hebben Lykai en Darkan 11 pups gekregen.

Zoals het er nu uitziet, heeft dit nest pups met veel verschillende kleuren: wit, zwart, grijs en bruin.

Update 21 februari:

Op de echo was te zien dat de ontmoeting tussen Lykai en Darkan succesvol is geweest. Spannend welke kleur de pups deze keer zullen hebben. De pups worden in de twee helft van maart verwacht. In principe zijn alle pups gereserveerd.

Dekaankondiging Lykai/Darkan

Voor de mensen die Lykai en Darkan nog niet kennen, zullen we het aanstaande paar even voorstellen:

Na overleg met de fokcommissie van de ISSA kreeg ik groen licht voor een dekking met Darkan. Dezelfde combinatie dus als de vorige keer bij Lykai. De baasjes van Darkan vonden het geen enkel probleem dat hun “schoondochter” nog een keer langs kwam. Maandagavond hebben ze hun “love” ontmoeting gehad. Ze herkenden elkaar direct en het duurde dan ook niet lang voor ze elkaar gevonden hadden. Gezien de temperatuur die avond vonden wij dat niet zo erg……
Het wachten gaat nu beginnen, zullen we opnieuw een kleurrijk puppy nest krijgen?

Eerst de dame uiteraard: Lykai
Lykai is ruim 5 jaar oud, ze weegt ongeveer 36 kg en is 66 cm groot. Haar vachtkleur is brown sable en haar vacht is plush.
Ze heeft een heerlijk relaxt karakter en is vriendelijk naar mens en dier. Ze werd tijdens de gehoorzaamheidstrainingen als katalysator tussen uitvallende honden geplaatst om ze te kalmeren.
Ze houdt van lange wandelingen en afwisseling, gehoorzaamheid vond ze maar saai. Ze is intelligent en altijd in voor spelletjes.
Ze heeft erg mooi gangwerk, in draf heeft ze een zweefmoment.
In huis is ze aanhankelijk, ze zoekt je op en gaat lekker bij je liggen.
Heeft ze ook nog slechte eigenschappen na dit mooie verhaal? Eigenlijk kan ik er maar één bedenken: ze blaft wat meer dan mijn andere Shilohs.

En dan de heer: Darkan
Darkan ook 5 jaar. Hij weegt ongeveer 46 kg en is 76 cm groot. Zijn vachtkleur is grey sable en ook zijn vacht is plush.
Zijn karakter komt erg overeen met het karakter van Lykai. Hij is een lieve knuffelbeer en verblijft graag bij zijn baasjes. Hij is vriendelijk naar andere honden en gaat conflicten liever uit de weg.
Hij houdt van eindeloos wandelen en is dol op spelletjes. Als hij bekenden ziet is hij blij, naar vreemden is hij afwachtend.
Hij is leergierig en begrijpt snel de bedoeling van een opdracht.
Hij is stabiel en niet gauw onder de indruk bij nieuwe situaties.
In huis is hij rustig.